perjantai 30. syyskuuta 2011

Samoilla lauluilla kahteen tilaisuuteen

Meillä oli eilen sellaiset miniharjoitukset. Ne kutistuivat aiotusta sekä ajallisesti että osanotollisesti. Menin ennen viittä Ollinsaaren seurakuntakodille. Muita odotellessani naputtelin pianolla melodioihin kakkosääniä. Kun Saila tuli suoraan töistä vähän ennen puolta, hän katseli ihmeissään ympärilleen, missä kaikki muut olivat. No, Annu oli ilmoittanut minulle sairastuneensa. Terttu tuli heti kun ennätti ja Aulikki ei ollutkaan lukenut sähköpostista, että aloitetaan jo viideltä eikä puoli kuudelta. Liisa oli ollut aikeissa tulla, mutta hänellä oli säilöntäkiireitä niin porkkanan kuin hirvenlihankin kanssa. Liisahan ei ole pääsemässä seuraavalle palveluskeikalle seuroihin, mutta silti hän oli vähän aikonut tulla harjoituksiin. Olin sanonut hänelle, että "tule ihmeessä, jos ei ole parempaa tekemistä". No, sitä kiireellisempää ja sikäli parempaa tekemistä oli ilmaantunut.
Ehdimme ja pystyimme kuitenkin laulamaan lyhyessä ajassa muutamia matkalauluja. Ennestään tutut käytiin nopeasti läpi ja uusia laulettiin hautumaan. Seuraavat harjoitukset sovittiin ensi viikon torstaille, mennään Sailan työpaikalle töiden jälkeen, niin hänellä ei mene aikaa siirtymiseen. Jospa siihen mennessä nuo kakkosäänetkin olisivat hioutuneet muotoonsa. Luulisi, jotta "Kerran kaunehin" -lauluunkin olisi olemassa jo ties kuinka monta sovitusta, mutta viitsinkö yrittää etsiä vai teenkö oman?
Harjoitttelun lomassa Saila kertoi Marjatan kysyneen meitä Sanan ja rukouksen iltaan Pattijoelle samana sunnuntaina, kun on nuo seurat. Ajateltiin, että mennään vaan, samoilla lauluilla, niin ei tarvitse sitä varten erikseen harjoitella - eikä etsiä lauluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti