tiistai 19. lokakuuta 2010

1.5.2006

Kuva vapulta 2006. Silloin oli Päivi Räsänen vierailemassa Raahen KD:n vappujuhlassa, ja me pääsimme laulamaan. En muista, mitä laulettiin, mutta keväisiä henksuja varmaan. Vasemmalta lukien ystävättäret ovat Liisa, Kati (nyttemmin KD-valtuutettu), Saila (kuin myös), Terttu (siihen aikaan vasta mukaan tullut), Aulikki ja mä. Yleensä Aulikki laulaa kanssani kakkosääntä.

Jedidot-kuvia tietsikalta etsiessäni löysin pari videonpätkää, joista voisi kuulla vähän, miten laulu kulkee. Mutta en tohdi linkittää tänne, koska se mitä todennäköisimmin rikkoisi tekijänoikeuksia. Meillä ei ole omia biisejä, vaan laulamme milloin Simo-Pekan, milloin Löytyn Jaskan tai Lasse Heikkilän tuotantoa, ynnä eri hengellisten laulukirjojen löytöjä lukuisilta eri tekijöiltä.

Niin, Jedidot-ohjelmisto koostuu siis pelkästään hengelliseksi luokiteltavasta musiikista, koska palvelemme seurakuntien tilaisuuksissa (mitä nyt toisinaan myös poliittisissa...) ja koska mielestämme musiikilla pitäisi olla jotain sanottavaa, että sitä viitsii laulaa.

Emme koe rikkovamme tekijänoikeuksia kuitenkaan näissä palvelutehtävissä, koska emme ota vastaan mitään rahallista korvausta, emmekä ole myöskään missään pääsymaksullisissa tilaisuuksissa laulaneet. Salmisen Jukan ja Simojoen Pekan kanssa on ollut joskus puhetta, saadaanko laulaa heidän biisejään, ja heidän mielestään se on vain hieno asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti