maanantai 19. maaliskuuta 2012

Taas jotain uutta

Enpä muista meidän olleen milloinkaan Jedidot-porukalla laulupalvelussa hiljaisella eli pääsiäis- eli piinaviikolla. Mutta kerta se on ensimmäinenkin. Sanna-kanttori soitti ja kysyi joko kiirastorstaille tai pääsiäisaamun klo 7:n messuun. Valitsimme kiirastorstain, koska pääsiäisaamuna itse kelläkin on laulamisia kirkkokuorojen kanssa, vaikka muissa kirkossa jumikset ovatkin vähän myöhemmin, mutta eipä tule sitten kiirettä.
Eilen selailin jo ehtoolliselle sopivaa ohjelmistoa, mutta vielä odotellaan Sannalta tietoa, pitäisikö meidän laulaa muussakin kohtaa kuin ehtoollisen vieton aikana.

Pääsiäisviikko on minulle vuoden eittämättömiä kohokohtia iltakirkkoineen. Miestä ihan hiukan tympii, kun olen ollut nyt kymmenisen vuotta kiinni joka pääsiäisenä kirkkokuoron kanssa, kun kuoro on laulanut yleensä pitkäperjantaina ja pääsiäisaamuna. Minnekään pidemmälle reissulle ei ole voitu lähteä kuoroharrastukseni takia. Pääsiäislauantaina tai toisena pääsiäispäivänä olemme kyllä pystyneet käymään sukuloimassa. Itse en edes välittäisi lähteä minnekään lomamatkalle päsiäispyhien ajaksi, kun haluan ehtiä käydä kirkossa mahdollisimman monta kertaa. Mieluiten näissä tutuissa kirkoissa.
Tämän vuoden hiljaisen viikon tiistaina menen todennäköisesti muiden kuorojen ja kuorolaisten kanssa kuuntelemaan Luukas-passiota. Torstaina olemme sitten Jedidojen kanssa Pattijoella. Maanantain iltakirkkokohde riippuu, missä kirkossa on luvassa ahtisaarna. Keskiviikkona varmaankin olemme Saloisissa kuoron kanssa, jos harjoittelemme vielä iltakirkon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti