keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kohti Marianpäivää

Seuraava sovittu palvelutehtävä, Marianpäivän seurat, on mietityttänyt, mutta eilen sitten sain otettua Siionin Matkalaulut käteeni ja muistiinpanovihkoni toiseen käteen, selaillen kumpaakin. Vihkosta etsin edellisissä Uusheräyksen seuroissa ja messussa laulettuja lauluja, niin viime syksyltä ja keväältä kuin edellisiltä vuosiltakin. (Emeritus kirkkoherra on hanakasti meitä pyytänyt seuroihin, kaiketi siitä syystä, että olemme ottaneet ohjelmistoon noita SML:n lauluja.)
Kekkasin ovelan konstin helpata harjoittelupaineita: Koska aika harvat henkilöt meidän lisäksemme ovat olleet mukana sekä UH:n kirkkopyhän messussa että sen jälkeen seuroissa, niin vaihdoin laulujen paikkaa; jumalanpalveluksessa laulamiamme laitoin seuraohjelmistoon ja taas toisin päin. Tällä kertaa en listannut ainuttakaan uutta opeteltavaa.
Noihin seuroihin liittyy minulla nyt pieni motiivikonflikti. Ehdin tosiaankin luvata Kalevi-kirkkoherralle ryhmämme olevan mukana palvelemassa, kun sitten tuli siskoltani kutsu miehensä syntymäpäiville tuonne kauas etelään. Ja ne synttärit olisivat juuri Marianpäivän aattona. Kyllähän mies jo rehvakkaasti lupasi jaksaa ajella edestakaisin lauantain mittaan, mutta jaksanko itse olla sunnuntaina kutakuinkin jalkeilla ja sen verran tolkuissani, että laulu kulkee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti