keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Konsertti ohi

Toivon lauluja -yhteisvastuukonsertti meni paremmin kuin uskalsin toivoakaan, vaikka tiesinkin, ettei se voi huonosti mennä.
Vähän meinasi tulla kiire, kun olin sopinut kanttorin kanssa, että Dalia tulee viuluineen puoli neljäksi harjoittelemaan ja kun olimme vielä ruokapöydässä ennen kolmea. Haalasin äkkiä mukaani kaikki listalle muistiin kirjaamani tarvittavat, trahteerit sun muuta. Kun nousimme parvelle, urut soivat siellä aivan yksin... Kohta Sauli ilmestyikin urkujen takaa eikä heidän harjoitteluunsa kauaa mennyt, kun kaksi ammattilaista soitti Bachin Saavu Immanuel. Minä kuuntelin ja itkin. Enkä itkenyt ensimmäistä enkä viimeistä kertaa (kaksipäiväisten) synttärieni aikana.
Vähitellen muutkin Jedidot ilmestyivät paikalle ja asetuimme harjoittelemaan. Sauli-kanttori istui kuuntelemassa ja antoi rakentavaa palautetta. Kun basson volyymia vähän pienennettiin, niin löytyi lauluunkin sopiva balanssi. Kun viimeistä laulua harjoittelimme, kirkkokuorolaisia tuli jo kirkon ovista kello viiden harjoituksiin. Käydessämme läpi kuoron lauluja kirkkoon alkoi tulla kuulijoitakin - suureksi helpotuksekseni. Mutta missään välissä en sitten ehtinyt kirjoittaa muistiin, mitä minun täytyisi spiikata. Mutta Taivaan Isä auttoi siinäkin, niin ettei mitään olennaista jäänyt sanomatta eikä kuitenkaan tullut turhaan pulistua. Mieheni puhe sai minut kyyneliin, ja muiltakin hän sai siitä hyvää palautetta.
Kaikki Jedidot-laulut menivät vähintäänkin kelvollisesti, erityisesti viimeinen numero sai runsaasti kehuja, mutta monet kehuivat kokonaisuutta. Sitä minä olen viime aikoina usein itselleni sanonut, että se musiikki, joka kelpaa minulle, siitä kyllä muutkin tykkäävät. Taas se nähtiin.

Konsertista ja kahvitilaisuudesta jäi kaikille mukana olleille hyvä mieli. Kiitos Taivaan Isälle Hänen ihmeellisestä johdatuksestaan ja huolenpidostaan kaikissa vaiheissa ja konsertin toteutumisessa. Kun vain ajattelinkin, mitä kaikkea olisi voinut mennä pieleen...

Tänä iltana kuoroharjoituksissa varmaan käydään vielä iltaa läpi.

Mutta nyt musiikillinen katse kohti ensi viikkoa ja siioninvirsiseuroja. Milloin harjoiteltaisiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti