tiistai 28. elokuuta 2012

Lauluista ja lomasta

Eilen sairasvuoteellani torkkujen välissä - ja parit sudokut ja muita ristikoita ratkottuani - selasin muutamia nuottikirjoja, sillä silmällä. Kirjastosta lainassa olevasta Jaakko Löytyn virsikirjasta löytyi montakin mukavaa, ehkä jokunen myös omista vanhoista Messulauluja ja Tuomaslauluja -kirjoista. Mutta Pekka Simojoen viimeisin(?), vuodelta 2008 oleva Juhlien juhla: uuden vuosituhannen lauluja on kyllä ollut pettymys ja miltei vikaostos. Minusta näyttää, että siinä on ollut ohjenuorena "ei laatu vaan määrä". Pitkälti toistasataa laulua, tarkemmin sanottuna 120, mutta vain jokunen, ehkä kymmenkunta sellaista, jotka kelpuuttaisin ohjelmistoomme.
Vähän vaikuttaisi nyt siltä, että ne lokakuiset naistenpäivät jäävät meiltä väliin. Itseni lisäksi toinenkin laulaja on todennäköisesti muissa maisemissa syyslomalla. Oma reissaamiseni varmistui tänään, kun kuulin juuri erään lapsuudenystävän olevan tulossa käymään tuolloin syysloman loppupuolella kotiseuduillamme, ja hän oli toivonut tapaavansa meistä sisaruksista ja serkuksista mahdollisimman monta.

2 kommenttia:

 1. On tosiaan tärkeää priorisoida asioita. Aina ei ole helppoa, kun joutuu luopumaan jostain, mutta toisaalta on vapauttavaa, kun ei tarvitse olla joka paikassa.

  Toivottavasti vuodeleposi tekee hyvää ja saat ajatella valmiiksi asiat, jotka odottavat, että ehdit miettiä ne valmiiksi!

  Itse olen kokenut aina pakollisen levon hyvin siunatuksi, vaikka se ei varsinaisesti olisikaan mukavaa.

  Siunausta teidän kuorolaisille ja sinulle itsellesi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pau!
  Tuo oli mielenkiintoinen oivallus, pakollisen levon siunaus. Kaikkia siunauksia emme tosiaan sillä hetkellä käsitä taikka hyväksyisi.

  VastaaPoista