sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Toivon lauluja -yhteisvastuukonsertti

Maaliskuisen yhteisvastuukonsertin suunnittelu etenee. Jo syksyllä Arja varasi sekä kirkon että seurakuntakodin maanantai-illaksi.
Itse olen varannut hartauspuheen pitäjäksi mieheni, jolla muuten on jo puhe valmiiksi mietittynä. Aikoo mitoittaa sen oikeaoppisesti kahdeksanminuuttiseksi, kuten teologisessa opettivat, että sen verran ihmiset jaksavat kuunnella.
Jedidot ovat saaneet loputkin nuotit, kun Dalia kirjoitti ja sähköpostitti meille nuotit kahteen lauluun, joihin ei ollut mistään saatavilla nuotteja. Parin viikon päästä seuraavat harjoitukset.
Kirkkokuorossa alettiin harjoitella iltavirttä, ja toinen vastikään ohjelmistoon ja harjoittelun alle otettu Bachin laulu alkoi minua miellyttää niin kovasti, että taidan toivoa sen mukaan, yhden taizé-laulun tilalle, vaikka sanoiltaan se sopisikin paremmin hautajaisiin kuin synttäreihin. Mutta muutenkin valitsemani ohjelmisto on tummasävytteinen ja Taivasta kohti suuntautuva - niin kuin Toivon laulujen sopiikin.  
Konsertin ohjelmajärjestystä olen miettinyt siihen laihin, että Dalia (viulu) ja kanttori (urut) voisivat aloittaa Bachilla koko homman ("Saavu, Immanuel"), Jedidot laulaisi sen jälkeen pari kolme biisiä, sitten kirkkokuoro koko ohjelmiston, nelisen laulua, lukuun ottamatta iltavirttä. Sen jälkeen olisi hartauspuhe ja Jedidot laulaisi vielä loput pari lauluansa. Päätettäisiin kuoron laulamaan iltavirteen 564, johon Sauli-kanttori oli tehnyt upean sovituksen, neliäänisen satsin. Konsertin kesto olisi reilu puoli tuntia.
Seurakuntakodilla kahvitellaan, Dalia ja Emil saavat kertoa kuulumisistaan, ja voi olla, että Dalia ja kanttori soittaisivat sielläkin vielä jonkin laulun.
Harmi vain, että Norjan vieraiden on lähdettävä vielä saman illan aikana ajelemaan kotia kohti. Toivottavasti kuitenkin runsaiden tuliaisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti