tiistai 31. joulukuuta 2013

Pirkanpojat ja Octovox

Jouluna toivoo kuulevansa joululauluja. Niitä itselle mieluisia. En ole vielä oikein oppinut käyttämään hyväksi Jouluradiota, vaikka jonkin verran olen sitäkin tänä jouluna kuunnellut, paraikaakin kuuntelen netistä. Mutta nyt minulla alkaa olla jo aika mukava joulucd-kokoelmakin. Tänä jouluna sain lahjaksi parikin uutta cd:tä, veljeltä Pirkanpoikien ja siskolta Octovoxin levyn. Kuorolaulua siis. Totesinkin veljelle, että tänä jouluna olen ollut entistä vakuuttuneempi, että joululauluja kuuluukin kuunnella kuoroesityksinä. Vanhuuttako lienee, etten ole yhtään jaksanut sietää renkutuksia.

Tänä jouluna olen ihastunut erityisesti aiemmin mainitsemani O come, o come -laulun lisäksi Eino Leinon runoon, jonka on säveltänyt Heino Kaski: "Mökit nukkuu lumiset", alkuperäiseltä nimeltään kai Joululaulu lapsille. Mutta ehkä sykähdyttävin joululauluelämys tänä jouluna oli Kauneimmat joululaulut-tilaisuuden edellä harjoituksissa, kun mieskvartetti lauloi Enkellaulu kajahtaa. Upean sovituksen ja sen toteutuksen lisäksi sykähdytti laulun sanat:
Vaatimatta kunniaa, uhmaten myös kuolemaa, syntyi että ihminen uudelleen myös syntyen parannuksen tehdä voi. Hälle uuden valon toi. Terve, valon valtias, terve, rauhanruhtinas. Enkelkuoro kajahtaa kunniaksi kuninkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti