maanantai 31. joulukuuta 2012

Päättyvä vuosi Jedidot-tilaston valossa

Olen tapani mukaan pitänyt rätinkiä meidän palvelutehtävistämme - joka mielestäni on osuvampi ilmaisu kuin keikka, vaikka keikka olisikin näpsäkän lyhyt määritelmä.
Päättyvän vuoden 2012 aikana Jediot on ollut 15 eri tilaisuudessa palvelemassa.
Niistä kuusi on ollut Israel-tilaisuuksia. Luvun suurta määrää selittää se, että tänä vuonna paikkakunnalla oli valtakunnallinen Israel-konferenssi, jossa olimme mukana peräti neljässä tilaisuudessa. Tosin niistä yksi oli jumalanpalvelus, jota en laskenut varsinaisiin Israel-tilaisuuksiin.
Jumalanpalveluksissa olimme musiikkitehtävissä yhteensä kolme kertaa, Israel-konferenssin aikainen mukaan lukien.
Hautajaisia oli kahdet.
Niin ikään kaksi kertaa olimme veteraanijärjestöjen järjestämässä seurakuntaillassa. 
Sitten olimme vielä Kristus-päivässä ja Sanan ja rukouksen illassa.

Saimme päättää tämän Jedidot-vuoden neljäntenä adventtisunnuntaina messussa. Lauloimme siellä VT:n tekstin tilalla David Lodenin laulun Iloitse, tytär Siion, sen sanat kun ovat melko tarkkaan sen pyhän teksti Sefanjan kirjasta. Uskontunnustuksen jälkeen lauloimme Sigval Tveitin ja Eyvind Skeien laulun, jonka A-M Kaskinen on suomentanut otsikolla "Loistaa". Ehtoollisella lauloimme Ahti Sonnisen säveltämän ja Une Haarnojan sanoittaman "Rauhaa, vain rauhaa" ja päätösmusiikkina "Taivas sylissäni". Muihin paitsi Lodenin lauluun meillä oli oma sovitus. Mainittakoon, että Häggkvistin sävellykseen - jossa on varsin laaja ääniala - tein A-osaan sopraanoille ylä-äänen, ja B-osaan altoille alaäänen. En ole vielä joutanut kuunnella (tai rohjennut), vaikka mies tallensi osan jumiksesta netin kautta. Oli kuulemma huono äänen taso, kirkon mikki särkee. Muutenkin tuo Pattijoen kirkko kaipaisi rustaamista, sakastikin on onnettoman pieni ja jäätävän kylmä koppero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti