lauantai 16. kesäkuuta 2012

Hilja haudan lepoon

Oli uskomattoman kaunis, aurinkoinen ja lämmin hautajaispäivä. Kappeli alkoi olla jo täynnä, kun saavuimme Liisan kanssa. Takana oli vielä tilaa, ja kohta liittyi Sailakin seuraan. Sitä ennen jo huomasimme hautajaisväen joukkoon liittyvän laulullaan erään pikkulinnun, joka oli tehnyt pesän ilmanvaihtoluukkuun ja kävi vähän väliä syöttämässä poikasiaan.
Meitä hiukan epäilytti, tuleeko laulamisestamme mitään, kun omaisten suru ja kaipaus koskettavat. Onnistui se kuitenkin. Lauloimme kappelissa Laaksosen "Ota hänet vastaan" ja Kaleniuksen "Kun joku on lähellä Jeesusta". Siinä oli jo sitten Aulikkikin mukana laulamassa. 
Haudalla lauloimme kolmiäänisesti virren 555, Aulikin lisäksi siskonsa Heli lauloi kanssamme. Loppujen lopuksi myös saattoväki yhtyi virteen. Hautauksen jälkeen Saila joutui lähtemään töihinsä, mutta me Liisan kanssa jatkoimme vielä muistotilaisuuteen. Siellä lauloimme vielä kolme laulua, Simojoen Tartu käteen Jumalan, Belhun Voi Hänen rakkauttaan ja Heikkilän Viimeiset veneet. Ja vähän esilauluhommiakin oli, koska kanttorin sijainen ei pystynyt jäämään muistotilaisuuteen.
Kaunis, kodikas ja puhutteleva tilaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti