torstai 2. helmikuuta 2012

Vientiä olisi kuin sammakalla äkehen alla

Listasin tuossa taannoin viimevuotiset lauluvierailut, joiden joukossa oli muutama vierailu myös ulkopaikkakunnille: Lumijoelle, Siikajoelle ja Piippolaan (vai oliko se Pulkkila, mä aina unohdan, kumpi on kumpi). Joinakin vuosina on käyty Oulussa tai jopa Kellossa asti, lähinnä Israel-tilaisuuksissa, ja kerran Himangalla.
Mä en ole vilpittömän ihastunut pyyntöihin lähteä laulamaan kotiseurakuntaa kauemmas. Kyllä nyt joka paikkakunnalta luulisi löytyvän laulutaitoista sakkia omastakin takaa. Ajattelen asiaa ekologisesti: mitä järkeä lähteä ajelemaan - etenkään näillä talvipakkasilla - jonnekin tunninkin ajomatkan päähän. Kotiseurakunnan alueella voin aina valita pyörän menopeliksi, semminkin kun olen hankkinut selkäreppumallisen kitarakotelon Ilkon Kaken musiikkiliikkeestä.
Kuluvalla viikolla olimme kuitenkin jälleen Israel-tilaisuudessa ulkopaikkakunnalla, mutta koska ko. Israel-ilta oli työmatkani varrella, niin jäinkin työpäivän jälkeen luokkaani siivoilemaan ja järjestelemään ja lähdin sieltä päin vasta lauleskelemaan (ja jouduinpa sitten yhteislaulusäestäjäksikin, kun kirkkoherra ei kuulemma ollut vielä kokeillut, osaisiko hän säestää...)
Nyt on tullut taas kaksikin uutta kutsua Israel-tilaisuuksiin, Ouluun ja Rantsilaan. Kieltäydyin molemmista, en pelkästään pitkien matkojen vaan myös päällekkäisyyksien takia (se on olevinaan jotenkin parempi syy kieltäytyä kuin tuo ekologisuus?) Tosin jouduimme sanomaan "EI" myös yhteen oman seurakunnan tilaisuuteen (kynttilänpäivän messu), kun se on vaalipäivänä, jolloin minä ja Saila olemme kiinni vaalilautakunnissa.

Jedidot on toki ollut liikkeellä ennenkin ilman minua, ja olenkin koettanut rohkaista, että jos vain muita laulajia riittää, niin varmaan oisivat löytää jonkun muun säestämään, niin kaikki olisivat tyytyväisiä. Onhan se aivan epistä, jos muut naiset voivat muitta mutkitta jäädä toisinaan pois lafkasta, jos ja kun muita on tarpeeksi, mutta minun pitäisi mukamas olla aina messissä. En ole korvaamaton, enkä kuolematonkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti