maanantai 19. joulukuuta 2011

Lepopäivä lauleskellen

Eilen neljäntenä adventtisunnuntaina olimme sitten Jedidot-porukalla kiertueella Pattijoki-Paavola-akselilla. Pattijoella messussa lauloimme vastausmusiikiksi tekstien välissä Marian jouluvirren, jossa on heprealainen sävelmä. Ehtoollisen aikana ehdittiin laulaa yksi laulu, virrestä 26 osa säkeistöistä, ennen kuin riennettiin itsekin ehtoollispöytään. Päätöslauluna Ahti Sonnisen sävellys Une Haarnojan runoon Rauhaa, vain rauhaa. Sitten ehdittiin pappilaan lähetyskahveille ennen kuin lähdimme Paavolaan. Siinä vaiheessa miehitys vaihtui hiukan, kun yksi naisista ei joutanut mukaamme Paavolaan ja kun mieheni tuli meille kuskiksi ja pitämään pienen joulusaarnan vanhuksille. Keli oli liukas emmekä meinanneet löytää perille, mutta ehdimme sovittuna aikana paikalle. Talon väki oli laulavaista, kymmenkunta laulua laulettiin yhdessä. Minulla oli mukana vuoden 2009 Kauneimmat joululaulut -vihkoja, jotka jätin taloon muistoksi. Naisten kanssa lauloimme tuon samaisen Rauhaa, vain rauhaa. Lisäksi Lapsen joulurukous, Sydämeni lennä ja E. Pyöriän ja M.T. Toljamon (?) ihanan Hiljaa luona seimen, jonka nuotin sain joltain opiskelukaverilta Raumalla. Laulujen päätteeksi kahvittelimme vanhusten kanssa ennen kotiin lähtöä.
Kotona ehdin olla puolitoista tuntia ennen kuin piti lähteä pyöräilemään Saloisiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuteen, jossa kirkkokuoromme lisäksi oli laulamassa Mieskvartetti ja joka tilaisuus radioitiin Pookissa. Parin yhteislaulun aikana minua nukutti tavattomasti, suu vain aukeili autonomisesti, vaikka taju oli kankaalla. Lähtiessä sieppasin uuden tukun lauluvihkoja mukaani, toki kysyen suntiolta siihen luvan. Ties missä niitä taas tarvitaan.
Kun olin pyöräilemässä kotiin päin, mies tuli vastaan ja käski pyörtää. Hän sai ajatuksen, että käydään nyt kylässä Seijan luona, joka oli aamulla soittanut. Istuttiin siinä tovi ennen kuin lähdettiin liukastelemaan vihdoin kotiin.

1 kommentti:

  1. Käly otti kuvia, täytyykin muistaa pyytää niitä näytille - ja lupaa laittaa joku tänne blogiinkin.

    VastaaPoista