keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Luukas-passio

En kyennyt aikeistani ja toiveistani huolimatta maanantaina iltakirkkoon. Lepo ja runsas lämmin juoma illan mittaan kotisohvalla peiton alla taisi tulla tarpeeseen. Tiistaina sitten olin jo sen verran iskussa, että lähdin kirkkoon kuuntelemaan Luukas-passiota, samalla ulkoilutin miestä, kun hän hölkkäsi rinnalla minun ajaessani pyörällä. Ilman hihnaa tosin mentiin.
Seurakunnassa oli tehty sellainen ratkaisu, että Luukas-passion kanssa samaan aikaan ei muissa seurakunnan kirkoissa ollut ahtisaarnaa. Kyllä sitten olikin iso kirkko täynnä. Toki lehteriä täytti osin esiintyjätkin, kaksi kuoroa ja orkesteri.
Risto Ainalin Luukas-passion parasta antia oli minun mielestäni lestadiolaisperinteestä otetut kärsimysajan laulut kuorosovituksina. Lisäksi erityisen vaikuttava oli kohtaus, jossa kuoro lauloi kansan huutoa "Ristiinnaulitse!"
Tänä iltana onkin sitten ihan oikean ahtisaarnan vuoro, kun menemme kuoron kanssa normaaliin harjoitusaikaan kirkkoon. Avaamme ääniä, harjoittelemme vielä kerran kaksi laulua iltaa varten ja ahtisaarnan jälkeen jäämme vielä kertaamaan pitkäperjantain hankalinta laulua, Schützin Kiitos sulle Kristus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti