maanantai 20. joulukuuta 2010

Loppuunmyyty

Eilen neljäntenä adventtisunnuntaina Saloisten kirkkokuoro oli Raahe-salin lavalla hyvissä ajoin ennen seitsemää ja viipyi siellä kahdeksaan saakka. Katsomo oli täyteen buukattu. Ennen tilaisuuden alkua koetin silmäillä tyhjien istuinten lukumäärää, permannolla niitä oli enintään kymmenen, parvella kenties muutama lisää.

No, tuo loppuunmyynti nyt oli sellainen vitsi, jota viljelimme istuskellessamme lavalle järjestetyillä tuoleilla odotellessamme kellonlyömää: "Saloisten kirkkokuoron ensiesiintyminen Raahe-salissa loppuunmyyty". Tosiasiassahan tilaisuuteen oli vapaa pääsy, ja ihmiset olivat tulleet laulamaan Kauneimmat joululaulut -tilaisuuteen, eivätkä suinkaan kuuntelemaan Saloisten kirkkokuoroa. Eihän meidän mukanaolosta tainnut olla missään etukäteen tietoa näkyvissäkään. Nyt kun Raahen kirkko on remontissa, niin perinteinen SLS:n tilaisuus järjestettiin upeassa konserttisalissa, jossa on fantastinen akustiikka. Olikohan valomies natsannut valaistuksenkin sointumaan meidän kuoropukuihin? Vaikka puitteet olivat hienot ja juhlavat (tai osaksi juuri siksi), osa naisistamme kauhisteli sitä, että meidän piti olla esillä koko ilta. Mutta lähetyssihteeri toivoi, että olisimme samalla esilaulajina, ja illan mittaan kävi ilmi, että ehdotus oli viisas.
Vaikka vähän mua vuorostani hirvitti, kun jo ensimmäisen yhteislaulun (Me käymme joulun viettohon) ja vielä enemmän toisen (Heinillä härkien kaukalon) aikana minua alkoi itkettää niin, että pää piti painaa alas. Onneksi saimme laulaa ennen niitä "Tuo armon valkokyyhky". Myöhemmin lauloimme vielä Piae Cantiones-kokoelmasta laulun Ave maris stella; "Tähden lempeen lailla". Sauli-kanttorimme oli edelleen sairaslomalla. Tänään kun kävin viemässä hänelle kuoron joulumuistamisen, niin Sauli kysyi, miten pärjättiin. Kerroin, että pärjäsimmehän me, kun Katriina antoi alkuäänet ja Saila viittoili tahtia. Ja mainitsin senkin, että Kalevi-kirkkoherra emeritus kiitteli enkelikuoroa.

Tämä ei nyt liittynyt Jedidot-aiheeseen, muuta kuin sen verran, että noin yksi kolmasosa Jedi-leideistä oli kuorossa laulamassa ja ja noin puolet oli paikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti